Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام نصیری گفت: از دوران کودکی، نبوغ و درکی فوق العاده در وجود بانوی قهرمان کربلا، به ویژه در مسائل اعتقادی، مشاهده می شد. در عظمت شخصیت ایشان همین کافی است که در میان اهل بیت (ع) به عقیله بنی هاشم مشهور بودند.

خبرگزاری شبستان؛ گروه اندیشه؛‌ از دوران کودکی، نبوغ و درکی فوق العاده در وجود بانوی قهرمان کربلا، به ویژه در مسائل اعتقادی، مشاهده میشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک بار پدرش امیرالمؤمنین(علیه السلام) ایشان را بر زانوی خویش نشانید و به او فرمود: بگو: «احد»; یعنی یکی! حضرت زینب(علیها السلام)گفت: احد. سپس حضرت علی(علیه السلام) فرمود: بگو: «اثنین»; یعنی دو تا! حضرت زینب ساکت شد. مولای متقیان(علیه السلام) فرمود: سخن بگو. زینب(علیها السلام)گفت: زبانی که به گفتن «احد» گردش کرده، چگونه «اثنین» بگوید؟ امام(علیه السلام) از پاسخ عمیق زینب(علیها السلام) مسرور شد و ایشان را به نشانه محبت و تجلیل، به سینه چسبانید.

حجت الاسلام محمد مهدی نصیری، استاد برجسته حوزه علمیه و امام جماعت مسجد نظام الدوله تهران در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه والای حضرت زینب (س) گفت: حضرت زینب (س) در روز 15 ماه رجب سال 62 هجری قمری بنا به قول مشهور وفات یافتند. ایشان یکی از شخصیت های مهم جهان اسلام و فرزند امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) و خواهر امام حسن (ع) و ابا عبدالله الحسین (ع) است. در عظمت شخصیت ایشان همین کافی است که در میان اهل بیت (ع) به عقیله بنی هاشم مشهور بودند. عقیله یعنی زنی که از عقل و خرد جامعی برخوردار است.

وی افزود: کلمه عقیله صیغه مبالغه ای است که به فردی با خردورزی بسیار اطلاق می شود. همچنین در عظمت شخصیت حضرت زینب (س) ذکر شده است که ایشان به شریک الحسین (ع) یعنی همتای امام حسین (ع) معروف بودند. در واقع ایشان از چنان شخصیت و جایگاهی برخوردار شدند که هم طراز با امام معصوم بودند. همچنین در جلالت و قدر ایشان این نکته تاریخی ذکر شده است که امام حسین (ع) در شب عاشورا از خواهر خود تقاضا می کند که در نماز شب او را فراموش نکنند. حضرت زینب (س) به معلمه معروف بودند و حتی در زمان حیات پدر بزرگوارشان امام علی (ع) خانم های کوفه به ایشان مراجعه کرده و مسایل اعتقادی می پرسیدند. ایشان معلم قرآن نیز بودند و بسیاری از بانوان را تحت تعلیم مفاهیم والای قرآن کریم قرار دادند.

حجت الاسلام نصیری تصریح کرد:  فعالیت علمی و جنبه انتصاب حضرت زینب (س) به امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) از ایشان شخصیت بارز و کاملی ساخته است که پس از شهادت ابا عبدالله الحسین (ع) رهبری نهضت عاشورا بر عهده ایشان بود و توانستند به خوبی این نهضت را به جاودانگی و ماندگاری برسانند. پس از شهادت امام حسین (ع) با مدیریت حضرت زینب (س) و موضع گیری های عقلانی ایشان نهضت عاشورا جاودانه شد. دلیل این نکته نیز سیره عقلانی عقیله بنی هاشم است.

حجت الاسلام نصیری با بیان این مطلب که بانوان باید حضرت زینب (س) را به عنوان برترین الگو انتخاب کنند، عنوان کرد: حضرت زینب (س) بهترین الگو برای بشریت و به خصوص بانوان هستند. زنان جامعه باید به تاسی از ایشان سطح معلومات، تفکر و اعتقادات خود را بالا ببرند.

وی افزود: بانوان باید خود را از معارف علمی و حتی ابعاد روانشناسی ارتقا داده تا در تکامل خانواده نقش آفرین باشند اما بعد دوم الگوگیری از حضرت زینب (س) تأسی عملی به سیره ایشان است. بانوان باید در حفظ ارزش انسانی خود آراستگی و پیراستگی و حفظ حرمت انسانی شان از حضرت زینب (س) الگو بگیرند. آنها باید در رعایت حجاب به عنوان کمالی برای حفظ کرامت ذاتی شان به تاسی از حضرت زینب (س) پیشگام باشند. اگر اسلام به حجاب ارزش می دهد برای افزایش کرامت زن است. زنان نیز باید با الگوگیری از حضرت زینب (س) ارزش و کمال خود را حفظ کنند.

پایان پیام/296

منبع: شبستان

کلیدواژه: حضرت زینب س خبرگزاری شبستان شبستان شهادت حضرت زینب علیه السلام حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۷۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: کسانی که شعار زن و زندگی سر می دادند، موی دختران دانشجو را بر دست می‌گیرند و در کف خیابان می‌کشند و لگد مال می‌کنند، اساتید دانشگاه‌ها را از دانشگاه محروم می‌کنند و دوربین های خبرنگاران را از بین می‌برند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت الاسلام سیدعلی قاضی عسکر پیش از ظهر امروز_شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در مراسم سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) و یادواره شهدای طلبه و روحانی شهرستان ورامین که در مسجد صاحب الزمان برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا چیز خوبی پیدا نمی‌کنید که اسلام آن را حرام کرده باشد، هر چیزی حرام باشد، مطمئناً مشکلاتی برای فرد و جامعه دارد، نمونه بارز آن بحث حجاب است که برای بانوان ارزش قائل شده است، حجاب سپر دفاعی برای زنان محسوب می‌شود.

وی در رابطه با فلسفه حجاب افزود: اسلام زن را اجتماعی می‌داند و زن باید در جامعه فعالیت کند و حجاب دیواری است که باعث می‌شود زن در آرامش باشد در جوامع غربی رعایت نکردن حجاب، باعث می‌شود حریم خانواده و بنیان خانواده از بین برود.

تولیت آستان مقدس حصرت عبد العظیم حسنی (ع) خاطرنشان کرد: بعد از رحلت حضرت محمد (ص)، پیامبر دیگری نبود و وظیفه پیامبران را امامان معصوم بر عهده داشتندحضرت علی (ع) در دوره امامت خود همه این موضوعات را در دستور کار قرار می‌داد، حضور فعال در بازار داشت، در محله‌ها حضور پیدا می‌کرد و کمک حال افراد ضعیف بود و همه رسالت‌های پیامبر را در جامعه اجرا می‌کرد.

حجت الاسلام قاضی عسکر بیان کرد: قیام امام حسین علیه السلام قبل از اینکه حسینی باشد، قیام حسنی بود و ادامه دهنده راه امام حسن مجتبی علیه السلام بود، زیرا در آن زمان شرایط به گونه‌ای بود که این قیام امام حسین (ع) به کربلا منجر می‌شود، امامان ما با توجه به شرایط تصمیم گیری و اقدام می‌کردند و مشکلات مردم را رفع می‌کردند.

وی در ادامه تصریح کرد: امام صادق علیه‌السلام در آن زمان بیش از ۴ هزار نفر شاگرد داشت، با درایتی که داشت توانست دین اسلام را ترویج دهد، امام صادق علیه‌السلام در تربیت شاگرد دقیقاً رسالت حضرت محمد (ص) را به کار بست.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: امام صادق (ع) در تربیت شاگردان خود دقت می‌کرد، شاگرد سخنور، با دانش و خلاق تربیت می‌کرد، شاگردانی که پاسخگو باشند تا در مقابل مباحث مردم جواب شفاف و منطقی ارائه دهند.

حجت الاسلام قاضی عسکر در ادامه یادواره شهدای طلبه و روحانی بیان کرد: امام صادق علیه‌السلام در مقابل حاکمان آن زمان با اقتدار برخورد می‌کرد، از احادیثی استفاده می‌کرد که باعث می‌شد اقتدار امامت بیشتر شود، اسلام دین زیبایی‌ها و بسیار بزرگ است، باید اسلام درست تبیین شود، باید احادیث به درستی به جوانان تبیین شود.

وی با بیان اینکه دشمن جوانان کشور را هدف قرار داده است، تاکید کرد: احادیث و مباحث دینی را به درستی تبیین کنید، دنیا در حال تغییر است و اسلام در حال گسترش است، امروز مردم دنیا در کشورهای استکباری از مباحث اسلامی استفاده می‌کنند و از مردم مظلوم فلسطین در مقابل اسرائیل دفاع می‌کنند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی خاطرنشان کرد: کسانی که شعار زن و زندگی سر می‌دادند، موی دختران دانشجو را بر دست می‌گیرند و در کف خیابان می کشند، اساتید دانشگاه‌ها را بخاطر حمایت از فلسطین در دانشگاه محروم می‌کنند و دوربین‌های خبرنگاران را از بین می‌برند، این همان جامعه‌ای است که شعار حمایت از زنان جامعه کشور ما را داشت، بیایید مشکلات و موضوعات را به درستی تبیین کنید و چهره واقعی غرب را به مردم نشان دهید.

منبع: فارس

کد خبر 750489

دیگر خبرها

  • درب طلای حرم امام رضا(ع) آماده شد
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید
  • شهر مقدس قم، سوگوار شهادت امام صادق (ع)
  • شهر مقدس قم، سوگوار شهادت امام صادق (ع) 
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)